ean clinic
Malocluziile severe, cauzate de defecte scheletale, pot avea un impact negativ asupra funcțiilor masticatorii, de vorbire, dar și asupra aspectului fizic și stimei de sine.
La Clinica EAN, scopul nostru este nu doar eliminarea problemelor, ci și o recuperare totală, care să îi redea pacientului sănătatea, funcționalitatea, încrederea în sine și un aspect armonios.
Chirurgia ortognatică este soluția potrivită pentru corectarea defectelor scheletale asociate cu o ocluzie incorectă, ce nu pot fi rezolvate prin tratament ortodontic.
Prin alinierea și repoziționarea mandibulei și maxilarului se obține un raport tridimensional corect, proporțional și echilibrat dintre maxilar și mandibulă. Acest lucru permite dinților de sus și de jos să funcționeze corect în timpul vorbirii și masticației.
Te ascultăm cu adevărat, empatizăm cu situația ta și privim cazul în toată complexitatea sa, inclusiv efectele pe care le are asupra vieții sociale. Abordarea noastră este încărcată de empatie, dar se bazează pe cunoștințe solide și experiența specialiștilor noștri, astfel încât vei beneficia atât de tratament personalizat, cât și de înțelegere și opțiuni de tratament adaptate situației tale.
Pacienții care nu au dinții sau mandibula aliniate corespunzător, și care nu găsesc rezolvarea prin tratament ortodontic, au nevoie de chirurgie ortognatică.
Dificultățile în ce privește masticația, durerile de cap sau mandibulare pot fi cauzate de alinierea defectuoasă a mandibulei. Chiar și în absența acestor simptome, malocluzia poate să prezinte totuși riscuri pe termen lung.
Cazurile sunt tratate de o echipă de specialiști: stomatolog, ortodontist, chirurg.
Fiecare pacient este diferit și trebuie să fie evaluat individual, pentru a stabili dacă are într-adevăr nevoie de operație. În cazul în care dinții sunt doar înghesuiți sau strâmbi, se recomandă numai tratament ortodontic. Dacă evaluarea arată că mandibula sau maxilarul au suferit de pe urma unor creșteri disproporționate, sunt analizate necesitatea și utilitatea intervenției chirurgicale.
În primul rând, acest tip de intervenție necesită un angajament pe termen lung. Chiar dacă partea chirurgicală stabilește relația corectă între maxilare, tot este necesar tratamentul ortodontic, care poate dura destul de mult, în funcție de complexitatea cazului. De asemenea, este posibil ca la început să fie de ajutor și extracția unor dinți.
La evaluarea cazului, chirurgul va stabili dacă este necesară mutarea mai în față sau în spate a mandibulei sau maxilarului, sau scurtarea ori alungirea acestora pe verticală. În funcție de caz, este posibil să se intervină și la nivelul bărbiei, pentru a stabili echilibrul facial cu noua ocluzie.
Oasele se fixează cu șuruburi mici și plăcuțe de metal, iar mandibula și maxilarul este posibil să fie fixate între ele în primele câteva zile. În anumite cazuri speciale, rare, imobilizarea mandibulei poate să dureze până la câteva săptămâni.
Fiind o intervenție chirurgicală, există riscul de infecții, motiv pentru care un tratament cu antibiotice poate fi necesar. Deși probabilitatea este foarte mică, sunt totuși cazuri în care mandibula se vindecă diferit de modul anticipat, ceea ce impune necesitatea unei intervenții suplimentare pentru refacerea oaselor faciale și alinierea corespunzătoare a dinților.
Perioada de spitalizare este de 1-2 zile. Fiind o intervenție chirurgicală, există riscul de infecții, motiv pentru care un tratament cu antibiotice poate fi necesar. La fel ca în cazul oricărei alte proceduri, pot apărea efecte secundare: moleșeală, dezorientare, greață, vărsături, sângerări nazale, deteriorări ale dinților, etc, însă toate acestea vor fi discutate cu medicul și vor fi rezolvate. Pacientul primește instrucțiuni și medicamente în acest sens.
Perioada de recuperare este mai extinsă, aceasta începe odată ce organismul începe procesul de vindecare. Disconfortul post-operator, durerea sau inflamația se manifestă cel mai puternic la 3-5 zile după operație, urmând ca în săptămânile ulterioare să se diminueze.
Pentru a putea planifica operația, ideal ar fi să fie luată în considerare o perioadă de o săptămână în care pacientul să stea acasă.
Dieta inițială (post-operator) va consta în lichide sau alimente care nu necesită masticație, urmând ca ulterior să se treacă la o dietă cu alimente moi iar după 6-8 săptămâni să se revină la alimentație normală.
După faza inițială a recuperării, tratamentul ortodontic se va axa pe mutarea dinților într-o poziție mai bună, pentru a ajunge la ocluzia finală. La aproximativ 12 luni de la intervenție, țesutul facial se adaptează la noua structură de susținere (dinți și oase) și se pot anticipa rezultatele finale.
La Clinica EAN utilizăm tehnică modernă în domeniul calculatoarelor și modele tri-dimensionale pentru a ilustra mai bine felul în care va fi abordată intervenția.
Utilizând radiografiile faciale detaliate și imaginile de calculator, medicii se pot asigura că ocluzia va fi îmbunătățită și vor putea oferi indicii cu privire la aspectul de după operație. Acest lucru va duce la o mai bună înțelegere a procedurilor chirurgicale și a complexității tratamentului.
Scopul final este conștientizarea beneficiilor și riscurilor operației ortognate, astfel încât pacienții să poată lua decizii informate, potrivite pentru situația lor, și să aibă așteptări realiste.
Chirurgia ortognatică poate fi completată de alte proceduri din cadrul conceptului unic Full Face Recovery.
Astfel, la final, pacienții se pot bucura nu doar funcționalitate, ci și de estetică echilibrată, în armonie cu trăsăturile naturale!
Toate acestea sunt menite să le îmbunătățească starea de sănătate și să le redea încrederea să zâmbească!
Ajustarea poziției mandibulei și a maxilarului are un impact semnificativ asupra funcționalității sistemului dento-maxilar și poate îmbunătăți în mod considerabil calitatea vieții.
Pacienta noastră a beneficiat de o intervenție chirurgicală bimaxilară pentru corectarea supraocluziei verticale. Întrucât a devenit necesară și o reconturare și echilibrare volumetrică a feței, am realizat intervenții estetice cu acid hialuronic. Această abordare complexă asigură nu doar funcționalitatea corectă a feței, ci și o estetică armonioasă.
Chirurgia ortognatică pentru corectarea unei anomalii dento-maxilare reprezintă o soluție integrată, combinând expertiza chirurgului maxilo-facial și a medicului ortodont. Procedura presupune ajustarea poziției maxilarelor și a dinților, rezultând nu doar o funcționalitate îmbunătățită, ci și o estetică facială armonioasă.
În urma unei planificări atente, bazate pe imagistică medicală avansată, am intervenit pentru corectarea discrepanțelor osoase, restabilind funcționalitatea articulațiilor temporomandibulare și abilitatea de a vorbi și a mesteca în mod corespunzător.
Resorbția osoasă poate modifica în timp aspectul fizic, așa că implanturile dentare sunt completate de alte proceduri care, împreună, asigură o recuperare completă, din toate punctele de vedere, inclusiv estetic la nivelul feței.
Acesta este conceptul unic Full Face Recovery, care oferă cele mai bune rezultate pentru pacienți, dincolo de rezolvarea edentației.
Pacient adult care s-a prezentat, în cabinetul de ortodonție, pentru corecția problemelor scheletale. Acest pacient s-a prezentat cu o malocluzie severă, care îi afecta atât estetica zâmbetului, cât și funcționalitatea mușcăturii. După o evaluare detaliată, am decis că cel mai eficient plan de tratament constă într-o intervenție ortognatică pentru realinierea oaselor maxilare și un tratament ortodontic pentru alinierea corectă a dinților.
Intervenția chirurgicală, realizată de către Dl Dr. Emanuel Anti, a fost esențială pentru a corecta baza scheletală și a crea un fundament solid pentru alinierea dinților. După operație, pacientul a continuat cu tratamentul ortodontic pentru a obține un rezultat optim.
Rezultatele finale au fost impresionante: nu doar că estetica zâmbetului s-a îmbunătățit semnificativ, dar și funcționalitatea mușcăturii a fost restaurată.
Se spune că, în general, primul pas este cel mai dificil. De data aceasta, primul pas este o consultație, și este foarte simplu de realizat!
Descoperă subiecte interesante și soluții utile în articolele de pe blogul nostru.
Ean Clinic
Ean Clinic
Ean Clinic