Chirurgie ortognatică

Malocluziile severe, cauzate de defecte scheletale, pot avea un impact negativ asupra funcțiilor masticatorii, de vorbire, dar și asupra aspectului fizic și stimei de sine.
La Clinica EAN, scopul nostru este nu doar eliminarea problemelor, ci și o recuperare totală, care să îi redea pacientului sănătatea, funcționalitatea, încrederea în sine și un aspect armonios.

Soluția? Chirurgia ortognatică!

Chirurgia ortognatică este soluția potrivită pentru corectarea defectelor scheletale asociate cu o ocluzie incorectă, ce nu pot fi rezolvate prin tratament ortodontic.

Prin alinierea și repoziționarea mandibulei și maxilarului se obține un raport tridimensional corect, proporțional și echilibrat dintre maxilar și mandibulă. Acest lucru permite dinților de sus și de jos să funcționeze corect în timpul vorbirii și masticației.

La noi vei găsi rezolvarea!

Te ascultăm cu adevărat, empatizăm cu situația ta și privim cazul în toată complexitatea sa, inclusiv efectele pe care le are asupra vieții sociale. Abordarea noastră este încărcată de empatie, dar se bazează pe cunoștințe solide și experiența specialiștilor noștri, astfel încât vei beneficia atât de tratament personalizat, cât și de înțelegere și opțiuni de tratament adaptate situației tale.

Cine are nevoie de chirurgie ortognatică?

Pacienții care nu au dinții sau mandibula aliniate corespunzător, și care nu găsesc rezolvarea prin tratament ortodontic, au nevoie de chirurgie ortognatică.

Dificultățile în ce privește masticația, durerile de cap sau mandibulare pot fi cauzate de alinierea defectuoasă a mandibulei. Chiar și în absența acestor simptome, malocluzia poate să prezinte totuși riscuri pe termen lung.

Cazurile sunt tratate de o echipă de specialiști: stomatolog, ortodontist, chirurg.

Fiecare pacient este diferit și trebuie să fie evaluat individual, pentru a stabili dacă are într-adevăr nevoie de operație. În cazul în care dinții sunt doar înghesuiți sau strâmbi, se recomandă numai tratament ortodontic. Dacă evaluarea arată că mandibula sau maxilarul au suferit de pe urma unor creșteri disproporționate, sunt analizate necesitatea și utilitatea intervenției chirurgicale.

Ce presupune chirurgia ortognatică?

În primul rând, acest tip de intervenție necesită un angajament pe termen lung. Chiar dacă partea chirurgicală stabilește relația corectă între maxilare, tot este necesar tratamentul ortodontic, care poate dura destul de mult, în funcție de complexitatea cazului. De asemenea, este posibil ca la început să fie de ajutor și extracția unor dinți.

La evaluarea cazului, chirurgul va stabili dacă este necesară mutarea mai în față sau în spate a mandibulei sau maxilarului, sau scurtarea ori alungirea acestora pe verticală. În funcție de caz, este posibil să se intervină și la nivelul bărbiei, pentru a stabili echilibrul facial cu noua ocluzie.

Oasele se fixează cu șuruburi mici și plăcuțe de metal, iar mandibula și maxilarul este posibil să fie fixate între ele în primele câteva zile. În anumite cazuri speciale, rare, imobilizarea mandibulei poate să dureze până la câteva săptămâni.

Fiind o intervenție chirurgicală, există riscul de infecții, motiv pentru care un tratament cu antibiotice poate fi necesar. Deși probabilitatea este foarte mică, sunt totuși cazuri în care mandibula se vindecă diferit de modul anticipat, ceea ce impune necesitatea unei intervenții suplimentare pentru refacerea oaselor faciale și alinierea corespunzătoare a dinților.

Perioada de spitalizare este de 1-2 zile. Fiind o intervenție chirurgicală, există riscul de infecții, motiv pentru care un tratament cu antibiotice poate fi necesar. La fel ca în cazul oricărei alte proceduri, pot apărea efecte secundare: moleșeală, dezorientare, greață, vărsături, sângerări nazale, deteriorări ale dinților, etc, însă toate acestea vor fi discutate cu medicul și vor fi rezolvate. Pacientul primește instrucțiuni și medicamente în acest sens.

Ce se întâmplă după intervenție?

Perioada de recuperare este mai extinsă, aceasta începe odată ce organismul începe procesul de vindecare. Disconfortul post-operator, durerea sau inflamația se manifestă cel mai puternic la 3-5 zile după operație, urmând ca în săptămânile ulterioare să se diminueze.

Pentru a putea planifica operația, ideal ar fi să fie luată în considerare o perioadă de o săptămână în care pacientul să stea acasă.

Dieta inițială (post-operator) va consta în lichide sau alimente care nu necesită masticație, urmând ca ulterior să se treacă la o dietă cu alimente moi iar după 6-8 săptămâni să se revină la alimentație normală.

După faza inițială a recuperării, tratamentul ortodontic se va axa pe mutarea dinților într-o poziție mai bună, pentru a ajunge la ocluzia finală. La aproximativ 12 luni de la intervenție, țesutul facial se adaptează la noua structură de susținere (dinți și oase) și se pot anticipa rezultatele finale.

Tehnologii performante

La Clinica EAN utilizăm tehnică modernă în domeniul calculatoarelor și modele tri-dimensionale pentru a ilustra mai bine felul în care va fi abordată intervenția.

Utilizând radiografiile faciale detaliate și imaginile de calculator, medicii se pot asigura că ocluzia va fi îmbunătățită și vor putea oferi indicii cu privire la aspectul de după operație. Acest lucru va duce la o mai bună înțelegere a procedurilor chirurgicale și a complexității tratamentului.

Scopul final este conștientizarea beneficiilor și riscurilor operației ortognate, astfel încât pacienții să poată lua decizii informate, potrivite pentru situația lor, și să aibă așteptări realiste.

Full Face Recovery

Chirurgia ortognatică poate fi completată de alte proceduri din cadrul conceptului unic Full Face Recovery.

Astfel, la final, pacienții se pot bucura nu doar funcționalitate, ci și de estetică echilibrată, în armonie cu trăsăturile naturale!

Toate acestea sunt menite să le îmbunătățească starea de sănătate și să le redea încrederea să zâmbească!

Ean Clinic - Clinica Implantologie Iasi

Experiența pacienților

La Clinica EAN am gasit rezolvarea problemelor mele grave, un doctor rabdator ce mi-a dat explicatii si conditii cum nu am mai vazut. Sunt foarte recunoscator echipei pentru rezultatele cu adevarat exceptionale. Multumesc.

Radu N|

Doctorita mea stomatolog mi-a recomandat sa merg la Dr. Anti si nu regret. Am avut o lipsa acuta de os si implanturile dentare au fost puse intr-o singura zi, fara durere. Sunt foarte incantata si de restul tratamentelor ce mi-au redat tineretea. Inca o data va multumesc.

Maria V|

Daca e ceva ce m-a impresionat e modul cum am fost tratat de la inceput pana la sfarsit. Impecabil. Informatiile primite si modul in care echipa a avut rabdare cu taote intrebarile sunt de laudat. Nu imi pare rau de alegerea facuta!

Sorin M|

Nici nu pot povesti cum mi-au schimbat viata tratamentele dentare si de estetica. Mi-a fost redata increderea in sine, dupa o copilarie in care problemele m-au bantuit, pot spune. Multumesc inca o data dlui doctor si echipei.

Marinela I|
Ean Clinic - Clinica Implantologie Iasi

Noul TU începe cu o programare

Se spune că, în general, primul pas este cel mai dificil. De data aceasta, primul pas este o consultație, și este foarte simplu de realizat!