Eliminarea bărbiei duble fără operație prin lipoliză

Pentru mulți dintre noi, zona bărbiei sau, mai degrabă, „bărbia dublă” poate reprezenta un adevărat complex, deoarece o gușă inestetică maschează în mod nefericit forma naturală a feței. Însă, în mod surprinzător, uneori predispoziția către bărbia dublă este moștenită sau dobândită ca rezultat al obișnuinței de a-ți privi picioarele, de a dormi pe perne înalte, de a citi culcat sau de a utiliza telefonul și tableta într-o poziție neadecvată. Cu toate că există varianta chirurgicală de eliminare a bărbiei duble, există și alte opțiuni non-invazive, inovatoare și mult mai confortabile pentru a te ajuta să scapi de bărbia dublă definitiv, iar una dintre acestea este lipoliza.

Dacă vorbim de termenul larg, am să vă spun că nu este chiar odescoperire recentă, prima dată s-a vorbit despre lipoliză în Franța în anii 50-60, la început cu o utilizare nu neapărat în uz estetic sau cosmetic. Abia în 1980 atenția s-a îndreptat în a folosi lipoliza în scop estetic, declară dr. Conor Gallagher.

Ce este lipoliza și cum acționează?

Lipoliza se obține prin injectarea de cocktailuri de enzime și acid hialuronic cu greutate moleculară mare, acestea fiind gândite pentru diferite tipuri de patologii. Enzimele sunt proteine care există în corpul nostru și au rol în buna funcționare a proceselor metabolice.

Această intervenție prin injectări este soluția ideală pentru eliminarea țesutului adipos localizat, de dimensiuni mici și medii, împotriva căruia sportul și dieta se dovedesc ineficiente. Printre acestea se numără bărbia dublă, obrazul, grăsimea din jurul abdomenului, coapselor, feselor, mâinilor, genunchilor și spatelui.

Îndepărtarea bărbiei duble prin injectarea de agent lipolizant este o metodă non-invazivă, acesta fiind injectat subcutanat în grăsimea din regiunile submandibulare și submentonieră. Odată injectat, agentul distruge membrana celulelor adipoase, iar după ce aceasta a fost distrusă, organismul consumă conținutul adipos. Acest proces se derulează încet pe parcursul a câtorva săptămâni. Procedura nu este dureroasă și nu necesită anestezie sau o perioadă de recuperare în urma intervenției.

Tratamentul în sine durează aproximativ o oră. În funcție de nevoile fiecărui pacient, medicul vă recomandă numărul necesar de ședințe, astfel încât să vă puteți bucura de cele mai frumoase rezultate. De regulă, pentru a ajunge la rezultatul dorit sunt necesare între două sau trei ședințe, la un interval de două-patru săptămâni, în funcție de răspunsul organismului. Multi pacienți văd un rezultat după primul sau al doilea tratament, cu toate că pentru rezultate optime pot fi necesare tratamente suplimentare.

Cât de mult durează rezultatele?

Odată distruse aceste depozite de grăsime, procesul este pentru totdeauna, chiar și pacienții care câștigă în greutate după aceste injectări nu observă redepunerea depozitelor de grăsime în aceleași zone. Totuși pentru un efect maxim estetic se recomandă atenție în ceea ce privește luarea în greutate.

Pacienții cei mai satisfăcuți de tratament vor fi aceia care au un grad moderat de grăsime în aceste regiuni, un tegument cu aspect sănătos și cu laxitate scăzută și cei care înțeleg și pot urma recomandările de după injectări.

Efecte secundare

Lipoliza este o terapie ce prezintă un nivel ridicat de siguranță. Cel mai frecvent, pacienții pot prezenta dureri ușoare, umflarea și înroșirea zonei tratate, febră sau disconfort local. Câteodată apar mici denivelări nedureroase și temporare pe piele.

Lipsa de rezultate și efecte secundare grave, cum ar fi lezarea nervului, necroza pielii, infecții bacteriene severe, granuloame sau inflamație cronică persistentă și cicatrici, au fost raportate în diverse articole pe internet și în mass-media. Cred cu tărie că aceste reacții sunt în mare parte datorate tehnicilor deficitare de injectare, utilizarea în exces și inadecvat a diferitelor amestecuri de substanțe, nefolosirea tehnicilor sterile de injectare, tratamentul efectuat de persoane neinstruite și, probabil, utilizarea de substanțe fără aprobare medicală. Sfatul meu este să vă informați cu atenție înainte de această intervenție și să alegeți întotdeauna un medic specialist. Dacă ești indecisă în ceea ce privește alegerea unui astfel de tratament, cel mai bine ar fi să îți programezi o o consultație la medic. Acesta îți va adresa un set de întrebări, iar răspunsurile tale vor contura nevoia unui astfel de tratament. Aceste injectări se recomandă pacienților peste 18 ani.

Contraindicații

Printre contraindicațiile pentru lipoliza prin injectare se numără sarcina și alăptarea, diabetul, bolile cardiovasculare, pacienții care prezintă anumite alergii, pacienți care au sau au avut o afecțiune malignă, bolile de sânge.