Protetică Dentară

Tratamentele protetice reprezintă o ramură foarte importantă a stomatologiei, fiind esențială pentru reconstrucție și redobândirea funcționalității și esteticii. În funcție de caz, lucrările protetice pot avea un scop mai mult estetic (fațete dentare) sau de rezolvare a cazurilor de edentație (coroane ceramice, proteze fixe sau mobile, etc).

Materialele utilizate contribuie semnificativ la rezistența și longevitatea lucrărilor de protetică, dar și la un aspect cât mai apropiat de cel al dinților naturali.

Ean Clinic - Protetica Dentara Iasi
Ean Clinic - Protetica Dentara Iasi

Un zâmbet natural

Ceramica presată reprezintă o opțiune excelentă pentru lucrările de protetică utilizate îndeosebi în partea frontală a maxilarelor, deoarece au o culoare naturală. Fiind realizate fără suport metalic, acestea au o transluciditate foarte apropiată de cea a dinților naturali.

Datorită tehnologiei moderne, aceste lucrări protetice sunt și rezistente. Ele sunt compuse dintr-un nucleu din porțelan sinterizat, topit și presat la temperaturi înalte, care ulterior este placat tot cu porțelan, printr-o tehnică de stratificare pas cu pas.

Rezultatul final este un dinte realist, foarte apropiat de cel al pacientului, atât ca transluciditate și culoare, cât și ca formă și dimensiune.

Soluția potrivită
pentru dinți vitali

Atunci când lucrările de protetică sunt aplicate peste dinți vitali, una din opțiunile cele mai rezistente și frumoase sunt lucrările dentare din porțelan pe zirconiu .

Fiind unul din cele mai biocompatibile materiale dar și un bun izolator termic, zirconiul contribuie la conservarea vitalității dintelui. Datorită faptului că este un material ceramic de culoare albă, acesta permite luminii să treacă într-o măsură mai mare decât metalul obișnuit (folosit ca suport), ceea ce face ca lucrările protetice pe zirconiu să se apropie foarte mult ca aspect de dinții naturali. De asemenea, zirconiul este un material extrem de rezistent, iar prelucrarea lui se realizează exclusiv prin frezare computerizată.

Dacă lucrările ceramice pe zirconiu sunt utilizate pentru implanturi dentare, cele mai bune rezultate estetice se obțin atunci când și bontul artificial al implantului este tot din zirconiu. Tocmai de aceea aceste soluții de restaurare se discută punctual cu medicul, pentru a găsi soluția potrivită pentru fiecare caz în parte.

Ean Clinic - Protetica Dentara Iasi

Soluții pentru edentație parțială/totală

Atunci când pacienții au pierdut (aproape) toți dinții, o soluție o reprezintă proteza dentară. Aceasta poate să îi redea pacientului atât funcționalitatea, cât și estetica, ambele extrem de importante pentru o stare de bine generală.

Este important de reținut că în situațiile de acest gen, suportul osos reprezintă un factor important în alegerea tipului de proteză. Pacienții care prezintă resorbție osoasă trebuie să ia în considerare fie intervenții chirurgicale pentru adiție de os, fie soluții precum implanturile personalizate, zigomatice sau Fast&Fixed.

Pentru pacienții care prezintă suficient suport osos, există mai multe tipuri de proteze dentare:

  • mobile (fără sprijin sau ancorare)
  • mobilizabile (care au elemente de sprijin mixt: pe suportul gingivo-osos și pe dinții restanți)
  • pe implanturi (există mai multe variante disponibile)

Este important de reținut că perioadele extinse în care pacientul suferă de edentație duc la resorbție osoasă. Pentru a conserva din suportul osos, una dintre opțiuni o reprezintă inserarea de implanturi (fie pentru lucrări protetice individuale, fie mini-implanturi pentru proteze, etc). Tocmai de aceea este esențial ca pacienții să acționeze din timp și să încerce să găsească soluții potrivite!

Un zâmbet
strălucitor și alb

Fațetele dentare reprezintă cea mai rapidă metodă de a obține și a menține un zâmbet alb, estetic, strălucitor! Acestea sunt rezistente, biocompatibile și nu se pătează.

Sunt indicate în situațiile în care pacientul are dinți fisurați sau ciobiți, în anumite cazuri de diastemă (dacă spațiul nu este foarte mare) ori atunci când dinții prezintă mici imperfecțiuni sau pete de culoare. Rareori, fațetele pot fi utilizate pentru a corecta un dinte un pic rotit, dacă acest lucru nu implică o preparare extinsă a dintelui natural.

Tratamentul este lipsit de durere și rezultatele se mențin pe termen lung.

Pentru a descoperi dacă ești un candidat potrivit pentru aplicarea fațetelor dentare, trebuie să faci o programare pentru a discuta cu medicul.

Înainte de aplicarea fațetelor dentare, trebuie rezolvate toate problemele de stomatologie generală, astfel încât să fie asigurate condiții optime pentru succesul procedurii.

Ean Clinic - Clinica Implantologie Iasi
Ean Clinic - Clinica Implantologie Iasi

Experiența pacienților

La Clinica EAN am gasit rezolvarea problemelor mele grave, un doctor rabdator ce mi-a dat explicatii si conditii cum nu am mai vazut. Sunt foarte recunoscator echipei pentru rezultatele cu adevarat exceptionale. Multumesc.

Radu N|

Doctorita mea stomatolog mi-a recomandat sa merg la Dr. Anti si nu regret. Am avut o lipsa acuta de os si implanturile dentare au fost puse intr-o singura zi, fara durere. Sunt foarte incantata si de restul tratamentelor ce mi-au redat tineretea. Inca o data va multumesc.

Maria V|

Daca e ceva ce m-a impresionat e modul cum am fost tratat de la inceput pana la sfarsit. Impecabil. Informatiile primite si modul in care echipa a avut rabdare cu taote intrebarile sunt de laudat. Nu imi pare rau de alegerea facuta!

Sorin M|

Nici nu pot povesti cum mi-au schimbat viata tratamentele dentare si de estetica. Mi-a fost redata increderea in sine, dupa o copilarie in care problemele m-au bantuit, pot spune. Multumesc inca o data dlui doctor si echipei.

Marinela I|
Ean Clinic - Clinica Implantologie Iasi

Noul TU începe cu o programare

Se spune că, în general, primul pas este cel mai dificil. De data aceasta, primul pas este o consultație, și este foarte simplu de realizat!