Lifting facial

Liftingul facial chirurgical este o procedură complexă cu rezultate excepționale: un aspect cu până la 10 ani mai tânăr!

Tehnica modernă și experiența medicului chirurg pot face cu adevărat diferența atât în ce privește estetica finală, cât și recuperarea optimă și păstrarea rezultatelor.

Care sunt beneficiile
liftingului facial?

Aspect natural

Chiar dacă aspectul final este mult întinerit, pacientul continuă să arate natural, păstrând aceleași trăsături definitorii. Procedura este adaptată fiecărui pacient în parte, luând în considerare atât așteptările cât și posibilele limitări.

Mai mult, datorită tehnicii de tensionare exclusiv prin ridicare pe verticală și nu prin tragere pe orizontală sau oblic, aspectul final va fi echilibrat și nu vor exista zone prea ”întinse” sau ”trase”, care arată nefiresc.

Intervenția poate fi completată de
alte proceduri mai puțin invazive.

Pentru a păstra un aspect cât mai natural, liftingul facial se adresează treimii inferioare a feței și nu poate rezolva absolut orice problemă de estetică. Dar pentru alte zone ale feței există numeroase opțiuni, de la retușuri volumetrice sau rejuvenare prin corecție injectabilă la blefaroplastie! Medicul poate prezenta mai multe variante și rezultatele posibile, astfel încât la final să fie obținut un aspect întinerit dar echilibrat.

Rezultatele se mențin până la 10 ani

Prin respectarea indicațiilor medicului, pacienții se pot bucura de rezultatele obținute o perioadă lungă de timp!

Cicatrici insesizabile

Inciziile sunt foarte puțin vizibile, dar chiar și așa, ele sunt oricum ascunse de conturul natural al urechii și în zona cu păr a capului. În unele cazuri pot fi efectuate incizii și sub bărbie, dar nici acestea nu vor fi sesizabile. Aspectul final nu va fi deloc afectat de cicatrici!

Posibil chiar și pentru paciente
tinere.

Având în vedere că este o procedură care conferă un aspect natural și că medicul o adaptează fiecărui caz în parte, liftingul facial devine o opțiune bună chiar și pentru pacientele mai tinere, începând cu vârsta de 35 de ani.

Recuperare rapidă

Vindecarea se face destul de rapid luând în considerare toate aspectele implicate. Astlfe, într-o săptămână se estompează echimozele/edemul, în 2 săptămâni se scot firele, iar aspectul se îmbunătățește vizibil până la vindecarea totală la 6 luni. Pentru o evaluare obiectivă pe parcursul recuperării, sunt analizate rezultatele la 2 luni de la intervenție.

Pacientul se poate întoarce la viața de zi cu zi după doar 7 zile, urmând ca pe parcurs să poată să extindă activitățile și spre sport sau să opteze pentru alte tratamente cosmetice/estetice.

Cui se adresează liftingul facial?

Această procedură este indicată persoanelor care îndeplinesc următoarele condiții:

 • Au o stare de sănătate care le permite efectuarea unei intervenții cu anestezie generală
 • Au pierdut tonusul pielii la nivelul feței, în special în partea inferioară
 • Prezintă riduri moderate sau profunde
 • Au pierdut grăsime din zonele superioare ale feței
 • Au exces de grăsime în zonele inferioare ale feței
 • Au așteptări realiste cu privire la rezultate

Pentru a afla dacă ești un candidat potrivit pentru lifting facial și care sunt îmbunătățirile care pot fi aduse în cazul tău, este necesar un consult la clinica EAN.

Ean Clinic - Clinica Implantologie Iasi

În ce constă intervenția de
lifting facial?

La fel ca în cazul oricărei proceduri, primul pas îl reprezintă dubla-consultație: anamneză, examen clinic al feței și gâtului, evaluarea stării de sănătate generală. Pentru alte informații cu privire la starea pacientului, sunt necesare analize medicale generale, posibil și investigații imagistice cu 10-14 zile pre-operator.

Fiind o intervenție mai invazivă, este necesară anestezia generală, ceea ce impune o stare de sănătate bună a pacientului.

Pentru a fi obținute trăsături mult întinerite, sunt necesare îndepărtarea excesului de piele și de grăsime și repoziționarea structurilor feței – începând de la tegument și până la mușchii faciali. Sunt vizate zonele feței care sunt cel mai frecvent afectate de înaintarea în vârstă: mandibula, obrajii, bărbia, gâtul.

Pașii, foarte pe scurt, sunt
următorii:

Incizii în jurul urechii

1

Detașarea pielii de structurile profunde cu ajutorul unui laser (avantajele acestei tehnologii fiind acuratețea și reducerea inflamației și edemului)

2

Efectuarea de modificări la structurile mai profunde, dacă este cazul

3

Repoziționarea pielii și întinderea țesuturilor de dedesubt cu ajutorul unor suturi profunde

4

Eliminarea pielii în exces

5

Aplicarea unor suturi speciale în straturi anatomice, pentru o recuperare rapidă și fără cicatrici vizibile

6

Ce se întâmplă post operator?

Vor fi aplicate bandaje compresive, care ajută la menținerea țesuturilor în contact și la susținerea feței, prevenind astfel și acumularea de lichid. Cu toate acestea, este totuși posibil ca în regiunea obrajilor să fie necesară montarea de tuburi de drenaj cu recipienți colectori.

Medicul chirurg va oferi toate detaliile necesare pentru o recuperare corectă și ușoară, însă există câteva indicații general valabile care vor sprijini pacienții în acest proces.

În prima zi post-operator se recomandă odihna la pat, având capul așezat pe mai multe perne pentru a diminua edemul facial și echimozele.

Este inevitabil ca în prima săptămână să apară edem, aceasta fiind și perioada în care este cel mai evident, dar se va diminua pe parcursul vindecării.

După ce au trecut cel puțin 7 zile de la intervenție, este stabilită o vizită pentru îndepărtarea materialului de sutură, însă chiar și după acest pas este în continuare necesar ca pacienții să doarmă cu capul într-o poziție mai ridicată comparativ cu restul corpului.

Rutina de zi cu zi poate fi reluată treptat, inclusiv utilizarea produselor de skin care și makeup, la început într-o manieră mai precaută, urmând ca pe parcurs să fie reintroduse toate cosmeticele utilizate anterior.

După două săptămâni, dispar edemul și echimozele. După șase săptămâni, sensibilitatea pielii va dispărea și ea. În acest punct pot fi reluate chiar și activitățile sportive!

Pe perioada recuperării este mai importantă ca oricând o rutină riguroasă de protejare împotriva radiațiilor solare prin utilizarea cremelor cu filtru de protecție (și, dacă este cazul, a pălăriilor), și evitarea expunerii la soare (mai ales pe perioade extinse și în zilele cu indice UV ridicat).

Pe tot parcursul recuperării medicul va fi alături de pacient – indiferent dacă este vorba de programarea de vizite periodice pentru control, consult de urgență, monitorizarea vindecării sau a stării de sănătate, etc. Păstrarea legăturii este esențială și pacientul trebuie să contacteze chirurgul în cazul în care simte orice nereguli, astfel încât să fie evitate problemele pe perioada recuperării.

Există riscuri?

La fel ca orice altă intervenție chirurgicală, și liftingul facial poate avea complicații. Desigur că o echipă medicală specializată, cu experiență, își poate lua o serie de măsuri bine puse la punct pentru a le evita.

Cu toate acestea, în eventualitatea în care apar complicații neprevăzute, medicii sunt pregătiți să le rezolve. Posibilele complicații pot include:

 • Sângerare
 • Infecții
 • Afectarea nervilor faciali
 • Asimetrie facială
 • Recuperare lentă

Liftingul facial este o procedură complexă, dar care, efectuată corect, îi poate oferi pacientului un aspect mult întinerit, o estetică naturală și echilibrată și încredere în sine. Rezultatele obținute sunt cu adevărat spectaculoase tocmai pentru că păstrează trăsăturile definitorii ale pacientului, modificările aduse fiind subtile dar cu un impact major!

Onorarii

Fiecare caz clinic este unic! Fiecare plan de tratament se întocmește personalizat și presupune un consult de specialitate. Planul de tratament corect presupune un diagnostic precis, acesta din urmă fiind susținut de investigații avansate: clinice, paraclinice și radiologice.

Ținem foarte mult la transparență atunci când vine vorba de tratamente și de costurile acestora. Fiecare pacient află de la prima vizită ce costuri va avea tratamentul, care sunt pașii și durata.

Lifting facial chirurgical

5000 EURO

Îmi plac provocările, așa că sunt dedicat cazurilor mai dificile, cu retracție osoasă accentuată, care îmi pun la încercare aptitudinile și experiența.

Vreau să le ofer pacienților care și-au pierdut speranța o șansă în plus și încrederea că își vor putea recăpăta funcțiile în totalitate.

Emanuel Anti

Medic primar chirurgie maxilo-facială

Își desfășoară activitatea în cadrul Spitalului ELYTIS Iași, Spitalului de Urgențe Bacău și este Membru în Comisia de Disciplină Teritorială

Urmărește-mă pe

Ean Clinic - Clinica Implantologie Iasi

Experiența pacienților

La Clinica EAN am gasit rezolvarea problemelor mele grave, un doctor rabdator ce mi-a dat explicatii si conditii cum nu am mai vazut. Sunt foarte recunoscator echipei pentru rezultatele cu adevarat exceptionale. Multumesc.

Radu N|

Doctorita mea stomatolog mi-a recomandat sa merg la Dr. Anti si nu regret. Am avut o lipsa acuta de os si implanturile dentare au fost puse intr-o singura zi, fara durere. Sunt foarte incantata si de restul tratamentelor ce mi-au redat tineretea. Inca o data va multumesc.

Maria V|

Daca e ceva ce m-a impresionat e modul cum am fost tratat de la inceput pana la sfarsit. Impecabil. Informatiile primite si modul in care echipa a avut rabdare cu taote intrebarile sunt de laudat. Nu imi pare rau de alegerea facuta!

Sorin M|

Nici nu pot povesti cum mi-au schimbat viata tratamentele dentare si de estetica. Mi-a fost redata increderea in sine, dupa o copilarie in care problemele m-au bantuit, pot spune. Multumesc inca o data dlui doctor si echipei.

Marinela I|
Ean Clinic - Clinica Implantologie Iasi

Noul TU începe cu o programare

Se spune că, în general, primul pas este cel mai dificil. De data aceasta, primul pas este o consultație, și este foarte simplu de realizat!