O alta fata a frumusetii

Se spune potrivit, stiintei, frumusetea fetei unei persoane este determinata de armonia proportiilor si simetria acestora. Primul care s-a preocupat despre acestea a fost Phidias, din vechiul popor grec si mai apoi Filius Bonacci, cel care a descoperit valorile numerice ale„proportiilor divine”. Cu toate acestea, in decursul timpului, definitia unei fete atractive si frumoase  a devenit subiectiva, multi introducand factorii sociali, culturali, de etnie  si de varsta.In zilele noastre, societatea este coplesita de importanta de a fi atractiv in medii variate, cat si de sentimentul de acceptare sociala, fapt ce a determinat in ultimul timp, o cerere tot mai mare pentru tratamentele bazate pe principii estetice faciale.Nu este un secret, ca cele mai uzitate tratamente anti-aging nonchirurgicale, botox si acid hialuronic, aduc o imbunatatire estetica imediata. Aceasta pentru ca majoritatea pacientilor isi doresc o schimbare rapida, evitand sa treaca prin tratamente lungi si sedinte repetate. Acest tip de tratament injectabil a luat avant si se bucura de un real succes, mai ales in randul femeilor. Lucrurile nu sunt atat de simple precum par. Trebuie sa captam starea pacientului, sa determinam necesitatile acestuia, sa ne gandim la solutii si sa ducem tratamentul pana la forma de arta. De ce arta? Pentru ca exigentele doamnelor sunt foarte inalte si trebuie ridicate la acest rang.

Cel mai des, la asemenea tratamente apeleaza persoanele care doresc saisi recapeteincrederea de sine. Prin aceste metode, chirurgul accentueazasi scoate in evidenta liniile si expresiile faciale frumoase ale pacientului. Totusi, nu de putine ori se intampla sa vad reactii si cerinte extreme. De exemplu, paciente care isi doresc buze mari, dar in neconcordanta cu proportiile faciale ideale, aspect vazut des atatin media cat si pe strada.De altfel, acesta este si motivul pentru care am inceput cu istorie si concepte. Trebuie sa seinteleaga ca medicul este pus in situatia de a asezain balanta fina, cererea extrema cu analizele cefalometrice, care determina proportiile ideale.Imi aduc aminte de o pacienta cu trasaturi perfecte din punct de vedere medical si stiintific, care isi dorea buze mai mari. Dupa prima sedinta am fost ingrijorat ca nu va accepta noile buze, deoarece erau putin exagerate din punctul meu de vedere.In mod ciudat, pacienta a spus: „Dar, nu vad nici o modificare. Sigur ati facut?” Am fost nevoit sarefuz continuarea tratamentului. Mi-am asumat riscul ca frustrarile sale sa-mi aduca prejudicii de imagine. Pacat, ar trebui satinem cont si de parerea unor persoane care s-au specializat in anumite domenii si lucreaza cu certitudini, masuratori si argumentatii.Indiferent de nevoi si cerinte, asistam la un asalt de tratamente,unele prost conduse, medicul lasandu-se prada cerintei, cat si castigului material. Cred ca fiecare pacient ar trebui saisi aleaga bine medicul, iar medicul saisi aleaga la fel de bine pacientul. Niciunul nu trebuie sa apeleze la compromisuri, indiferent de motivatie.

Ma folosesc de aceasta ocazie si va exprim din trairile mele. Ma simt extraordinar cand pot sa redau increderea unor persoane.Ce poate sainlocuiasca un zambet frumos? O persoana cu incredere de sine poate cuceri lumea, iar cand ma gandesc la primul impact al pacientei cu noua infatisare, imi dau seama ca este foarte important inca de la inceput sa ne intelegem si sa nu o las sa-si doreasca lucruri exagerate.