Cât costă un implant dentar

Prețul unui implant dentar este, în realitate, o ecuație cu multe necunoscute. Adesea pacienții vor să știe exact cât îi va costa restaurarea, ceea ce este firesc, însă există o multitudine de motive pentru care un cost precis nu poate fi oferit.

Planuri de tratament personalizate

La Clinica EAN oferim planuri de tratament personalizate, fiecare caz având particularități ce trebuie luate în considerare atunci când se alege varianta optimă de tratament.

La Clinica Ean gasești abordarea potrivită!

Experiența vastă ne-a învățat că implanturile nu se potrivesc în orice situație și că anumite cazuri necesită anumite tipuri de implant sau proceduri suplimentare, astfel încât nu putem oferi un răspuns clar cu privire la preț fără a analiza cazul.

Dincolo de aceste date foarte importante, există și alte motive pentru care nu poate fi spus exact prețul unui implant dentar.

01.
Implantul dentar este, de fapt, un șurub care înlocuiește rădăcina dintelui.

Există mai multe modele disponibile, fiecare cu avantaje și dezavantaje și, desigur, prețuri diferite.

Tipul de implant se alege în urma evaluării pacientului. Totuși, pentru reconstrucție este nevoie și de bont protetic și de coroana dentară. Partea de protetică implică alte numeroase variante de soluționare, motiv pentru care și aici prețurile diferă mult.

Desigur că o listă de prețuri pentru implantul propriu zis ar putea fi comunicată, însă costul final depășește cu mult valorile indicate acolo, având în vedere ansamblul implantar și intervențiile chirurgicale necesare.

02.
Tratamentul cu implant dentar se realizează pe pacienți clinic sănătoși

Acest lucru înseamnă că trebuie luate în considerare și costurile pentru igienizare, rezolvarea eventualelor probleme de stomatologie generală, eliminarea infecțiilor, extracțiile dentare, etc. absolut esențiale înaintea tratamentului cu implant.

03.
Implantul dentar convențional nu este o opțiune universal valabilă

Este posibil ca în urma investigațiilor imagistice să se descopere lipsa suportului osos pentru un implant dentar obișnuit, caz în care este necesară evaluarea altor opțiuni, precum intervențiile pentru adiție osoasă, sinus lift, sistemul de implanturi Fast&Fixed, implantul personalizat sau zigomatic.

Acestea implică și costuri diferite dar și alte perioade de recuperare și alte variante de protezare.

04.
Anumite probleme pot influența alegerea materialului din care este realizat implantul dentar!

Persoanele care suferă de bruxism sau care nu au suficient spațiu nu pot apela întotdeauna la implantul convențional, realizat din titan. Implanturile dentare din alte materiale (precum zirconiu, aur, etc) au prețuri mult diferite.

05.
Controlul periodic!

Colaborarea cu medicul stomatolog nu se încheie odată cu protezarea finală! Pentru o sănătate orală pe termen lung și sustenabilă, controlul periodic și igienizarea corespunzătoare (atât acasă cât și în cabinet) sunt vitale! Acestea implică și ele anumite costuri, însă garantează longevitatea danturii.

06.
Sănătatea este o investiție!

Deși mulți pacienți privesc lucrările de stomatologie și chirurgie orală ca fiind servicii pe care le plătesc uneori prea scump, acestea sunt, de fapt, investiții în sănătate.

Dincolo de partea estetică, există motivul principal pentru care reconstrucția cu implanturi este esențială: stoparea sau prevenirea resorbției osoase, care poate avea consecințe dezastruoase atât funcționale cât și estetice, pe termen lung.

Tocmai de aceea sunt importante discuțiile ample cu medicul chirurg pentru stabilirea unei soluții optime care să nu aibă ca principal criteriu de selecție prețul!

Îmi plac provocările, așa că sunt dedicat cazurilor mai dificile, cu retracție osoasă accentuată, care îmi pun la încercare aptitudinile și experiența.

Vreau să le ofer pacienților care și-au pierdut speranța o șansă în plus și încrederea că își vor putea recăpăta funcțiile în totalitate.

Emanuel Anti

Medic primar chirurgie maxilo-facială

Își desfășoară activitatea în cadrul Spitalului ELYTIS Iași, Spitalului de Urgențe Bacău și este Membru în Comisia de Disciplină Teritorială

Urmărește-mă pe

Ean Clinic - Clinica Implantologie Iasi

Experiența pacienților

La Clinica EAN am gasit rezolvarea problemelor mele grave, un doctor rabdator ce mi-a dat explicatii si conditii cum nu am mai vazut. Sunt foarte recunoscator echipei pentru rezultatele cu adevarat exceptionale. Multumesc.

Radu N|

Doctorita mea stomatolog mi-a recomandat sa merg la Dr. Anti si nu regret. Am avut o lipsa acuta de os si implanturile dentare au fost puse intr-o singura zi, fara durere. Sunt foarte incantata si de restul tratamentelor ce mi-au redat tineretea. Inca o data va multumesc.

Maria V|

Daca e ceva ce m-a impresionat e modul cum am fost tratat de la inceput pana la sfarsit. Impecabil. Informatiile primite si modul in care echipa a avut rabdare cu taote intrebarile sunt de laudat. Nu imi pare rau de alegerea facuta!

Sorin M|

Nici nu pot povesti cum mi-au schimbat viata tratamentele dentare si de estetica. Mi-a fost redata increderea in sine, dupa o copilarie in care problemele m-au bantuit, pot spune. Multumesc inca o data dlui doctor si echipei.

Marinela I|
Ean Clinic - Clinica Implantologie Iasi

Noul TU incepe cu o programare

Se spune că, în general, primul pas este cel mai dificil. De data aceasta, primul pas este o consultație, și este foarte simplu de realizat!